Sursa foto: Pixabay

Compania franceză de loterie a anunțat că un bărbat a câștigat fabuloasa sumă de 200 de milioane de euro, bani pe care a decis să îi folosească într-un scop cu totul aparte.

Câștigătorul „Guy”, așa cum a primit numele din partea loteriei franceze, a anunțat că aproape toții bani îi va folosi pentru protejarea mediului cu ajutorul unei fundații pe care el a și înființat-o.

Acesta a câștigat banii în urmă cu doi ani, iar dorința lui de a vedea o planetă mai „sănătoasă” este motivul pentru care, având resurse financiare, vrea să fie un exemplu pentru toată lumea.

„Nu vom mai exista”

Fericitul câștigător a declarat într-un interviu că prioritatea de astăzi este salvarea Planetei Pământ, precizând că este o urgență.

„Dacă nu se face nimic în acest sens, toate celelalte acțiuni vor fi în zadar. Nu vom mai exista”, a declarat câștigătorul marelui premiu, potrivit Digi24.

De asemenea, francezul ce a câștigat 200 de milioane de euro a afirmat că prima dată nu a crezut că el este cel norocos. După scurt timp a realizat că a prins toate numerele câștigătoare, iar deciza de a investii banii în salvarea planetei a venit pe moment.

„În momentul în care am aflat că sunt norocosul câștigător de la EuroMillions, am vrut să împart acest noroc”, a spus el. Acesta a reușit să deschidă fundația Anyama, ce poartă numele unui oraș din Coasta de Fildeș unde a călătorit cât timp a fost copil.

Câștigătorul a mai spus că a donat deja cea mai mare parte a câștigului, urmând ca restul banilor rămași să meargă tot spre donare. Purtătorul de cuvânt al loteriei franceze a salutat decizia lui Guy de a dona o sumă considerabilă pentru protejarea mediului înconjurător.

Combinația câștigătoare ale francezului au fost : 6, 9, 13, 24, 41 și numerele norocoase 3 și 12.

Cu toate acestea, anul trecut, Guy a fost detronat deoarece un alt francez a câștigat aproape 220 de milioane de euro în octombrie 2021.

Citește și:A fost câștigat marele premiu la Loto