Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ziua animalelor de companie este marcată, în fiecare an, în data de 11 aprilie.

Ziua este diferită de data de 4 octombrie, dată la care întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a tuturor Animalelor.

Această zi pune accent pe prezența animalelor de companie și pe rolul pe care acestea îl au în viața noastră

Deși un proprietar de animale de companie își sărbătorește prietenii necuvântători în fiecare zi, companionii noștri primesc această zi specială, care demonstrează că lumea devine mai frumoasă alături de ei.

Data de 11 aprilie ne aduce aminte că animalele de companie, fie că sunt câini, pisici, păsări sau pești, depind de noi, devenind, în timp, membri ai familiei.

Adoptând, putem salva o viață. Mai mult, necuvântătoarele ne transformă în oameni mai buni, mai empatici, dar și mai responsabili.

Cei mai populari companioni pentru români sunt câinii și pisicile. Mai mult, România se află pe primul loc în UE la numărul de proprietari de câini și pisici

România și Polonia au avut cea mai mare pondere a gospodăriilor cu câini din Uniunea Europeană, aproape jumătate din populație (42%) deținând cel puțin un câine”, arată Newsweek.

Conform site-ului daysoftheyear.com, statisticile au demonstrat că, la nivel global, animalele de companie cele mai populare sunt câinii, apreciați pentru loialitatea de care dau dovadă.

Pe locul doi se află pisicile, iar topul popularităţii continuă cu peştii şi apoi păsările. Lista este completată de hamsteri, gerbili, şoareci, cai şi şerpi, precizează sursa citată.

În România, cele mai multe animale de companie sunt câinii, urmați de pisici, papagali și pești.