Deși încă nu avem informații despre un posibil vaccin, tehnologia rămâne de partea noastră. Apple și Google vin cu vești tehnologice noi și, așa cum ne-am obișnuit, e nevoie doar de un smartphone. Companiile au lansat o tehnologie nouă și mult așteptată. Scopul: un anunț automat, prin care oamenii află dacă au fost expuși la coronavirus.

Cu alte cuvinte, poți fi notificat pe telefonul mobil dacă ai fost în apropiere ori în contact cu persoane confirmate pozitiv cu boala COVID-19. În același timp, confidențialitatea datelor rămâne păstrată.

Companiile au anunțat colaborarea fără precedent pentru pentru a ajuta la urmărirea și stoparea răspândirii coronavirusului. Totodată, este menționat faptul că 22 de țări și mai multe state americane intenționează deja să construiască aplicații de telefon voluntare, folosind software-ul lor.

Software-ul se bazează pe tehnologia wireless Bluetooth pentru a detecta când cineva care a descărcat aplicația a petrecut timp lângă un alt utilizator de aplicație, care ulterior e testat pozitiv. Adică ne cam urmărim unii pe alții cu un scop nobil și fără să fim deranjați de urmărirea asta.

Companiile au declarat că noua tehnologie – produsul unui parteneriat rar între giganții tehnologici rivali – rezolvă unele dintre principalele provocări tehnice pe care guvernele le-au avut în construirea aplicațiilor bazate pe Bluetooth. Acest lucru va face mai ușor pentru iPhone-urile și telefoanele Android să se detecteze reciproc. Și să lucreze pentru noi toți.

Ce fac Google și Apple reprezintă un pas înainte. Și, oricât de atehnic ai fi, va trebui, la un moment dat, să te conformezi. Să ții pasul. Au existat încercări diverse. Și, da, încă se mai încearcă.

Multe guverne au încercat, în mare parte fără succes, să-și extindă propriile aplicații de telefon pentru a lupta împotriva răspândirii pandemiei Covid-19.  Au existat și încă mai există diverse probleme tehnice. Și asta pentru că un rezultat bun se va lăsa mereu așteptat. Asemenea unui vaccin.

Citește și: Mike Pompeo și un pas de prietenie între SUA și Rusia

#News