Deținutul evadat de la Penitenciarul București-Rahova, dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră

Gheorghe Ionuț Adrian a sărit din mașina care îl ducea la pușcărie, după orele de muncă

Detinut evadat
Detinut evadat sursa foto Penitenciarul Rahova

 Bărbatul care a evadat, luni, dintr-o maşină care-l transporta la Penitenciarul Rahova a fost dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră, potrivit g4media.ro.

 ”S-a dispus darea în urmărire la nivel naţional şi în consemn la punctele de trecere a frontierei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare”, a transmis, în noaptea de luni spre marţi, Poliţia Capitalei.

 Semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor din cadrul DGPMB. Luni, în jurul orei 17:10, un deținut condamnat la un an de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a reușit să fugă din mașina care îl transporta înapoi în penitenciar, după orele de muncă, anunță conducerea Penitenciarului Rahova. 

Deținutul Gheorghe Ionuț Adrian, în vârstă de 27 de ani, a ieșit din mașina beneficiarului la intersecția str. Antiaeriană cu bulevardul Ghencea (sector 5), în timpul staționării automobilului la semafor. 

”În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, informarea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Poliției Orașului Bragadiru, IPJ Ialomița, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Municipiului București, procedându-se totodată la alarmarea personalului și trimiterea de echipe de căutare formate din polițiști de penitenciare ai unităţii” anunță reprezentanții Penitenciarului București-Rahova.

 Fapta deținutului este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. Deținutul are înălțimea de 1, 90 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene drepte, față ovală, ten deschis, șaten închis, iar la momentul părăsirii autovehiculului purta pantaloni gri de trening, geacă roșie, bluză de trening gri.Rețea de pușcăriași specializată în înșelăciuni, anihilată