Rețea de pușcăriași specializată în înșelăciuni, anihilată

Grupul format din 4 pușcăriași era specializat în înșelăciuni prin metoda accidentul

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Un grup infracțional specializat în înșelăciuni prin metoda accidentul a fost destructurat. Patru dintre suspecți acționau din închisoare. O băimăreancă de 87 de ani a sesizat poliția că a fost înșelată cu 100.000 de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Baia Mare au destructurat un grup infracțional specializat în înșelăciuni prin metoda accidentul – se arată într-un comunicat al IGPR.

În 4 decembrie, o băimăreancă de 87 de ani a sesizat poliția că a fost înșelată cu 100.000 de lei. Un necunoscut a contactat-o pe telefonul fix și i-a spus că nepotul ei e internat înrtr-un spital din străinătate, în urma unui accident. El i-a cerut femeii suma de bani pentru plata unei intervenții chirurgicale de urgență. În 4 decembrie, o băimăreancă de 87 de ani a sesizat poliția că a fost înșelată cu 100.000 de lei. Un necunoscut a contactat-o pe telefonul fix și i-a spus că nepotul ei e internat înrtr-un spital din străinătate, în urma unui accident, cerându-i femeii suma de bani pentru plata unei intervenții chirurgicale de urgență. Imediat după sesizare, au fost demarate cercetări.

S-a constatat că deținuți din penitenciarele Gherla și Târgu Mureș ar fi implicați în astfel de înșelăciuni prin metoda accidentul atât în Maramureș, cât și în alte județe – Bistrița-Năsăud și Sălaj – și municipiul București.

Polițiștii din Baia Mare l-au prins în flagrant pe un tânăr de 22 de ani, din județul Constanța, la scurt timp după ce ar fi primit de la o altă persoană vătămată 10.000 de lei. Și aceasta fusese indusă în eroare că nepotul ei ar fi suferit un accident, iar banii sunt necesari pentru plata serviciilor medicale. Asupra tânărului s-au descoperit banii și două telefoane mobile, prin care se bănuiește că ar fi fost coordonat de către persoanele din penitenciar.

Concomitent au fost dispuse controale în celulele din închisorile din Gherla și Târgu Mureș, în care sunt încarcerați patru bărbați, cu vârste între 34 și 37 de ani. Au fost descoperite telefoane mobile folosite la înșelarea persoanelor vătămate. Existând bănuiala că grupul infracțional ar fi acționat și în alte județe, se fac în continuare cercetări. Tânărul de 22 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Iași. Accident rutier soldat cu moartea a două persoane și rănirea altor trei