Doi soți români au vândut haine de lux furate din Italia

Obiectele de lux, comercializate online, valorau 1,4 milioane de euro

Haine de lux
Haine de lux sursa foto pixabay

Doi soți români au fost reținuti într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro, a anunțat Poliția Capitalei. La data de 14 noiembrie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro, potrivit ziare.com.

 În perioada octombrie 2021 – martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești, ce comercializează produse de lux marca Gucci 

Au fost sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro. Din cercetări a reiesit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în țara noastră. Ulterior acestea ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil. Livrările au fost efectuate de doi soți. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu antecedente. Din anul 2021, cei doi ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive.

 Prin intermediul acestora ei au expus spre vânzare, tranzacții cu produse despre care există suspiciunea rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind furate din Italia. 

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes . Printre acestea sunt terminale mobile, medii de stocare, aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux. Au fost identificate peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii , cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței. Acest lucru deoarece este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux, estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro. Cei doi suspecți au fost depistați și conduși la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare. Cei doi a fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.. Temperaturi record înregistrate în Brazilia