Secretarul de stat american Mike Pompeo alege platforma Twitter pentru a anunța un gest de solidaritate. Și un ajutor: SUA intenționează să trimită Rusiei 200 de ventilatoare fabricate în California.

Am ajuns în etapa în care toate discuțile se duc pe Twitter, inclusiv cele politice. Am ajuns și în etapa în care aflăm ce se întâmplă tot din spațiile media. Și am ajuns în etapa în care, absolut orice știre are legătură cu ”noul” coronavirus. Știrea de azi este despre Statele Unite care ajută Rusia cu echipamente.

”Statele Unite donează poporului rus 200 de aparate de ventilaţie fabricate în SUA pentru a ajuta la combaterea COVID-19″, a spus Pompeo.

Se presupune că SUA va suporta 100% din costuri, inclusiv cheltuieli pentru livrarea prin aeronave militare și componente, în valoare totală de 4,7 milioane USD.

Și Rusia nu e singurul stat care beneficiază de ajutor pe vreme de pandemie.

”Am furnizat peste 15.000 de aparate de ventilaţie în peste 60 de ţări şi continuăm să fim un lider mondial în lupta împotriva acestei pandemii”, a mai adăugat Mike Pompeo.

Potrivit ministrului rus de externe Serghei Lavrov, cele 200 de ventilatoare vor fi transportate în Rusia cu două avioane şi Washingtonul va acoperi costurile.

”Sper că (ventilatoarele) ne vor ajuta să depăşim actuala situaţie”, a spus Lavrov în timpul unei videoconferinţe de presă.

Săptămâna trecută, Rusia a suspendat utilizarea tipului de ventilatoare pe care le-a livrat în Statele Unite la 1 aprilie. Motivul: două incendii mortale în spital. Oficialii americani de urgență au spus că nu au folosit ventilatoarele ruse. De asemenea, cele două state care au primit ventilatoarele le-au returnat din prudență.

Rusia este al doilea stat cel mai afectat de pandemia cu coronavirus după Statele Unite. Doar în ultimele 24 de ore, în 84 de regiuni ale Rusiei, au fost confirmate 8849 de cazuri noi de COVID-19.

Citește și: Ponta crede că România, Italia și Spania au ceva în comun: economia

#News

Foto