Diana Șoșoacă rămâne de neclintit

Nici măcar ÎPF Daniel nu o poate convinge să se vaccineze

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă este foarte greu de convins. Nici măcar anunțul că ÎPF Daniel s-a vaccinat nu îi schimbă poziția deja consacrată de „antivaccinistă”, mai mult, Șoșoacă susține că autoritățile naționale sau internaționale nu au reușit să dovedească îmbunătățirea situației după vaccinare, în contextul în care, chiar și vaccinați oamenii se infectează sau mai rău, chiar mor.

Cât privește anunțul făcut miercuri, de Patriarhul Daniel, în legătură cu vaccinarea sa, Diana Șoșoacă a afirmat, pentru Impact, că este strict decizia acestuia și nu trebuie să îi influențeze și pe ceilalți.

„Este strict opțiunea dânsului. Din câte știu eu, Patriarhul este un om matur, care poate lua cele mai bune decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte, Patriarhul a fost miercuri seara în Parlament, la ședința noastră festivă, cine știe când s-o fi vaccinat?!”, s-a întrebat retoric Diana Șoșoacă. Nerealizând probabil că nu este necesar să îți întrerupi activitatea cotidiană chiar și după vaccinare.

Cât privește situația sa, Șoșoacă pare de neclintit. Nu se vaccinează. „Nu am nimic împotriva celor ce au decis să se vaccineze, dar eu personal nu o voi face. În continuare, autoritățile nu au reușit, și aici nu mă refer doar la cele din România, dar și la cele din alte țări, europene în primul rând, să facă dovada certitudinii că folosind acest vaccin situația se îmbunătățește. Dimpotrivă, avem persoane vaccinate care continuă să se îmbolnăvească sau să transmită boala, deci nu există certitudinea că vaccinându-ne vom întrerupe transmisia acestei boli”, a declarat Șoșoacă pentru sursa citată anterior. De altfel, acesta a reamintit de carantinarea tuturor celor din Austria, vaccinați sau nevaccinați, e drept că numai pentru zece zile. Lucru pe care l-au cerut și medici din România, dar presiunea socială este mult prea mare.

„Și atunci, vă întreb și mă întreb, și-i întreb pe toți ceilalți, despre ce fel de certitudini discutăm atunci când vorbim despre vaccinare?, mai susține senatoarea independentă.

Mai mult, Șoșoacă este reticentă cu privire la vaccinarea lui ÎPF Daniel, dând exemplu lui ÎPS Teodosie, care susținea recent că preoții au acces la „cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtășanie” și se întreabă dacă nu cumva și Patriarhul s-a „vaccinat” în acest mod. „Mi-l amintesc pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, vorbind despre faptul că înalții prelați, preoții și călugării se vaccinează din sfântul potir. Adică, la fiecare liturghie, la sfânta împărtășanie. Oare dacă și Patriarhul a făcut același lucru și s-a vaccinat din sfântul potir?!  Nu a precizat cu ce tip de vaccin s-a vaccinat (n.r. precizând că sunt date confidențiale), așadar de ce nu ar fi făcut-o în modul despre care vorbea colegul său, Înalt Prea Sfințitul Teodosie?! Așadar, dacă s-a vaccinat cu sfânta împărtășanie și Patriarhul nostru?”, a adăugat Diana Șoșoacă.

Citește și: ÎPS Teodosie: „Eu nu am oprit pe nimeni să se vaccineze! Dar nici nu sfătuiesc pe nimeni!”