Dacă umbrela te apără de ploaie, Nelu Tătaru şi Marcel Vela te apără de coronavirus în biserică. Ministrul Sănătăţii şi ministrul Afacerilor Interne sunt fix umbrela de care ai nevoie când decizi că biserica e mai importantă decât sănătatea.

Biserica te botează și tot biserica de bagă în mormânt. Asta cu băgatul în mormânt poate fi cutumă și nu numai. Cu o vagă urmă de sadism, aș spune că tare s-ar mai bucura BOR de niște decese pe fond de COVID. Că decesele aduc bani, pomeni, parastase și pomeniri. Și-un frumos cont în banca miluirii veșnice. Umbrela afacerilor.

În fine. Alte țări au spitale mobile și tratamente noi pe vreme de pandemie. Ce are Romania?

Pe vreme de coronavirus, noi, ca dârzi și bravi foști daci, avem Tablele Legii privind linsul linguriței și marșul regulamentar în genunchi:

I. Reguli privind accesul și desfășurarea activităților

1. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

2. La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

3. În interiorul lăcașului de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

4. Accesul credincioșilor care, după efectuarea triajului observațional, prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură), nu este permis.

5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de igienă și distanțare fizică în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase.

6. La activitățile religioase din interiorul lăcașului de cult și din locațiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit.

7. Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcașului de cult), se desfășoară cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

8. Slujbele religioase desfășurate în curtea lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

II. Măsuri sanitare specifice

1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioșii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.

2. Se dezinfectează periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Să-l văd eu pe dascălul/preotul/diaconul ăla care dezinfectează cu smerenie fiecare clanță și icoană pupată cu pasiune. Că ortodoxul credincios cu batic mai bagă și pupătura-n clanță, în așteptarea icoanei.

Citește și: Miliția BOR e ofuscată pe ”Catedrala Prostirii Neamului”

#News