Pista de biciclete
Pista de biciclete. Sursa foto: stiridecluj.ro

 O pistă de biciclete, destinată localnicilor dar și iubitorilor de cicloturism, face legătura între orașul Huedin și comuna Sâncraiu, potrivit g4media.ro.

Amenajarea pistei, demarată în anul 2018

Potrivit primarului orașului Huedin, Mircea Moroșan, pista de biciclete a fost amenajată pe traseul fostei Mocănițe, care mergea până la localitatea Călățele. Edilul a precizat că este vorba despre un proiect demarat în 2018, în anul 2019 reușindu-se primirea terenului pe care era amplasată o cale ferată veche pe care circula Mocănița, care mergea de la Huedin la Călățele. După finalizarea demersurilor pentru începerea construcției, s-a realizat un tronson care are o lungime de peste 3 kilometri. Traseul începe din orașul Huedin și face legătura cu pista ale cărei lucrări de amenajare s-a finalizat deja la Sâncraiu.

Bani europeni și de la bugetul local pentru amenajarea pistei

Urmează ca anul viitor, probabil, să fie inaugurat și ultimul tronson, de la Sâncraiu la Călățele, a subliniat primarul Mircea Moroșan. Pista de biciclete care face legătura între Huedin și Sâncraiu a fost amenajată cu ajutorul fondurilor provenite de la bugetul local și cu ajutorul fondurilor europene. „Întreaga pistă va avea aproape 14 kilometri. Este un lucru excelent pentru orașul nostru, care facilitează dezvoltarea unei zone de agrement. Pe tronsonul nostru investiția a fost de aproximativ 800.000 de lei, din care 30% au fost finanțați din fonduri europene, iar 70%din bugetul local”, a mai precizat Mircea Moroșan. 


Noua pistă de biciclete măsoară 3 kilometri și se conectează cu pista de 4 kilometri, amenajată în Sâncraiu

 Primarul orașului Huedin îi îndeamnă nu doar pe localnici să folosească noua pistă, ci și pe clujenii cărora le plac plimbările pe bicicletă. „Eu cred că va fi un punct de atracție, nu numai pentru zona Huedinului, ci și pentru clujenii care vor să se delecteze în weekend pe o pistă de biciclete, într-o zonă frumoasă. În momentul în care va fi realizat și ultimul tronson, de la Sâncraiu la Călățele, vom face demersurile ca să includem pista în rețeaua europeană a traseelor de cicloturism”, a mai transmis primarul comunei.

Pistele de biciclete, între prost făcute și inexistente