Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Canicula provoacă afecțiuni inclusiv la nivelul ochilor, avertizează medicii oftalmologi.

Printre probleme, oamenii care petrec mult timp la soare se pot confrunta cu sindromul de ochi uscat, conjunctivită, umflături sau roșeață.

Din cauza expunerii la soare, ochii sunt mult mai sensibili. În plus, foarte mulți copii sunt predispuși, în acest sezon, la afecțiuni oculare

Medic oftalmolog: ”Afecțiunile oculare netratate se pot agrava”

Un medic specialist oftalmolog a explicat că temperaturile extreme pot cauza conjunctivită sau sindrom de ochi uscat. Totuși, pe termen lung, putem vorbi deja de risc crescut ca factor adjuvant, al degenerescenței maculare sau cataractă din cauza expunerii fără protecție la razele soarelui.

Pe lângă căldură, poluanții atmosferici pot cauza infecții oculare. Astfel, trebuie să fim atenți și să intervenim când observăm că ochii noștri suferă deoarece astfel de afecțiuni se pot agrava dacă nu sunt tratate la timp”, a transmis Dr. Stănilă Dan Mircea, medic specialist oftalmolog.

Canicula revine în România

Meteorologii au anunțat un nou val de caniculă în România.

Potrivit ANM, de joi, 4 august, temperaturile resimțite la umbră vor fi de peste 40 de grade Celsius.

De asemenea, se vor înregistra maxime de 37 grade la umbră, iar în mijlocul acestei săptămâni revine aerul tropical în majoritatea zonelor.

De joi ( 4 august), vremea va deveni cãlduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în regiunile sud-vestice. Disconfortul termic va fi ridicat în Banat, Crişana, Oltenia Muntenia, Dobrogea continentală și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor încadra între 26…28 pe litoral şi pânã în jurul a 37 de grade în Banat, sudul Olteniei și al Munteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, în est şi sud-est unde pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificãri în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea şi zona Carpaţilor de Curbură”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.