Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Atât România, cât și multe alte state din lume traversează o perioadă de caniculă, iar hidratarea rămâne esențială, mai ales pe durata anotimpului călduros.

Dacă unele persoane se limitează doar la hrănirea animalelor fără stăpân întâlnite pe stradă, este bine de știut că pisicile și câinii au nevoie și de apă, mai ales după consumarea ”bobițelor”.

Fiind caniculă, câinii simt nevoia să bea apă, chiar și în exces

Pentru a-și calma setea și a se menține hidratați, oamenii pot consuma orice lichid sau aliment: sucuri, limonade, ceaiuri sau un fruct rece, ținut la frigider.

Totuși, animalele, fie că sunt companionii noștri sau fără stăpân, au nevoie de multă apă, mai ales în zilele toride.

O cantitate minimă de apă, oferită unui necuvântător, nu costă nimic și poate face diferenţa între viață și moarte

În timpul verii, animalele de pe stradă găsesc foarte greu surse din care să se adape, iar necuvântătoarele suferă de căldură și de sete, asemenea oamenilor.

Prin urmare, în momentul în care alegem să hrănim o pisică sau un câine, să nu uităm să le punem, în vase, boluri sau recipiente încăpătoare, și apă proaspătă.

De asemenea, dacă aveam animale fără stăpân în zona în care locuim, este esențial să le lăsăm o sursă permanentă de apă, pe care să o verificăm, la intervale regulate de timp.