Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este extrem de important să nu ignorăm semnele de deshidratare și să înțelegem că apa reprezintă aproape două treimi din greutatea corporală și aproximativ 73% din creier.

Hussain Abdeh, farmacist la Medicine Direct a precizat că există o serie de semne cheie ale afecțiunii la care trebuie să fim atenți.

Dacă ești deshidratat, vei avea și gura, buzele și ochii uscați. De asemenea, este posibil să urinați puțin – de mai puțin de patru ori pe zi. Păstrați o sticlă de apă reutilizabilă la dumneavoastră, astfel încât să puteți bea regulat apă”, ne sfătuiește farmacistul.

Cel mai ușor mod de a evita deshidratarea este să ne asigurăm că bem suficientă apă. Este recomandat ca femeile să consume 2L de lichide pe zi și bărbații 2.5L

Farmacistul a adăugat că, în timp ce majoritatea oamenilor folosesc apă pentru a se menține hidratați, putem folosi apa și pentru a ne răcori.

Faceți un duș sau o baie răcoroasă sau, alternativ, dacă sunteți afară, luați cu dumneavoastră un spray răcoritor pentru a vă menține fața și corpul rece și pentru a reîmprospăta pielea pe vremea mai caldă”, a explicat Hussain Abdeh.

Lena Jüngst, expertă în hidratare, a ținut să precizeze că o modalitate de a învinge deshidratarea este să bem apă, indiferent dacă ne este, sau nu, sete

Prin urmare, Jüngst a declarat că, pentru a rămâne hidratați, este important să ne asigurăm că nivelul de apă este ridicat pe tot parcursul zilei.

Mulți oameni se luptă să bea apă singuri, așa că este important dacă nu vă place apa să încercați să beți băuturi care vă plac și care vă și mențin hidratat. Dacă nu-ți place apa, bea cât mai multe lichide posibil, cum ar fi ceaiul sau limonada, care ne păcălește simțurile prin aromă, ne menține nivelul apei ridicat și ne menține în siguranță atunci când ne expunem la soare”, a adăugat ea, potrivit The Sun.