Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Kristie Koerbel, o stewardesă cu peste 20 de ani de experiență, ne explică cum să reacționăm atunci când persoana din avion, lângă care avem locul, se dovedește a fi nu tocmai politicoasă.

Relaxarea în avion este deosebit de importantă, dar o singură perosoană ne poate influența, în mod negativ, starea de spirit.

Unul dintre cele mai frustrante episoade este atunci când, în timpul zborului, stăm alături de o persoană care se așează pe scaunul din mijloc. Aceasta profită de ambele cotiere, își desface picioarele și ocupă enorm de mult spațiu

Cei mai mulți pasageri se confruntă cu situații neplăcute. În plus, foarte mulți oameni nu știu cum să reacționeze, în momentul în care sunt înghesuiți.

Din fericire, o însoțitoare de bord cu experiență, a prezentat o serie de sfaturi. Este important să le aplicăm și să evităm orice potențial confilct, în timp ce ne aflăm în avion.

The New York Times a publicat, în urmă cu ceva vreme, povestea unui pasager exasperat. Bărbatul a cerut sfaturi cu privire la ce ar trebui să facă dacă un pasager ”nepoliticos”, așezat pe scaunul din mijloc, ar folosi ambele cotiere, în timp ce își desface și picioarele.

Ca răspuns la această întrebare, Kristie Koerbel a explicat că există o ”regulă nescrisă” care spune că pasagerii din mijloc profită de ambele cotiere, transmite Mirror.

Kristie, o stewardesă cu 20 de ani de experiență, ne sfătuiește să rămânem politicoși, chiar dacă ne lovim de lipsă de politețe

  1. Dacă vorbim cu calm și rămânem politicoși, persoana care ne deranjează va realiza că este lipsită de respect. Dacă ne adresăm pe un ton ridicat, oamenii tind să devină, la rândul lor, agresivi verbal;
  2. Să învățam să glumim! ”Ce scaune mici sunt în acest avion” – este o constatare care poate funcționa. Persoana care ocupă, conștient sau inconștient, un spațiu suplimentar – își va da seama de situație;
  3. Faceți schimb de locuri! Este posibil să fim așezați lângă un pasager mai înalt. Prin urmare, o soluție e să schimbăm locurile, pentru ca amândoi să ne simțim confortabil.

Cu toate acestea, Kristie a avertizat că există pasageri care vor continua să rămână nepoliticoși.

Dacă niciunul dintre sfaturi nu funcționează, singura soluție rămâne să chemăm un însoțitor de zbor. Acesta va ști cel mai bine ce e de făcut pentru rezolva situația.