Șosele județene deszăpezite cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor

Intervenția se va realiza pe baza imaginilor video coroborate cu informaţiile meteo.

Drumarii societăţii de Drumuri şi Poduri SA vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor şi cu ajutorul celor montate la domeniul schiabil Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, potrivit g4media.ro.

Anunțul a fost făcut luni de către firma aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

 „Societatea Drumuri şi Poduri SA (DPS), companie a Consiliului Judeţean Sibiu, va monitoriza video, începând cu acest sezon, aproape 50 de puncte din judeţul Sibiu, pentru efectuarea intervenţilor în perioada de deszăpezire. Monitorizarea video se realizează prin conectarea pe bază de protocol cu administraţiile locale a camerelor deja existente din 47 de unităţi administrativ-teritoriale. Acestora li se va adaugă accesul la imaginile camerei de supraveghere a investitorului de la Arena Platoş care a confirmat disponibilitatea să de a participa la acest proiect. DPS SA a încheiat protocoale cu autorităţile locale pentru accesul la camerele video şi nu va stoca informaţii care fac obiectul GDPR cum ar fi numere de înmatriculare sau alte asemenea detalii,  se precizează în anunţul societăţii de Drumuri şi Poduri SA.

Punctele din care sunt transmise imagini video sunt din întreg judeţul, inclusiv din comunităţile cele mai îndepărtate.

Drumarii au la dispoziţie 58 de utilaje în cinci baze din judeţ, intervenţia DPS SA fiind făcută prompt, pe baza imaginilor video coroborate cu informaţiile meteo. Comandamentul de iarnă al DPS SA funcţionează non-stop, monitorizarea fuiind realizată prin ofiţer de serviciu permanent.

„Pentru deszăpezire, DPS SA a grupat intervenţiile în 8 zone în care va acţiona cu 58 de utilaje organizate în cinci baze şi puncte de sprijin (Sibiu – cu punct de sprijin Păltiniş, Cârţa – cu punct de sprijin Poiana Neamţului, Agnita, Şeica Mare şi Dumbrăveni – cu punct de sprijin Blăjel)”, a comunicat DPS.

Protest al fermierilor din Satu Mare, din cauza subvenţiilor şi produselor din marile magazine