Rețea de traficanți de droguri, anihilată de Europol

Au fost confiscate 30 tone de cocaină, fiind operate arestări pe teritoriul Europei în Franţa, Spania, Belgia şi Ţările de Jos, dar şi în Dubai

Europol a dezmembrat un „super-cartel” al drogurilor care controla în jur de o treime din traficul de cocaină în Europa, fiind arestați 49 de suspecţi în mai multe ţări, potrivit digi24.ro.

 În urma operaţiunii de amploare internaţionale a forţelor de poliţie, au fost confiscate 30 tone de cocaină, fiind operate arestări pe teritoriul Europei în Franţa, Spania, Belgia şi Ţările de Jos, dar şi în Dubai, a precizat Europol.

„Baronii drogurilor, consideraţi ţinte de mare interes de către Europol, se aliaseră pentru a constitui ceea ce era cunoscut drept un super-cartel care controla în jur de o treime din traficul de cocaină în Europa”, arată comunicatul. Potrivit Europol, amploarea importurilor de cocaină în Europa sub controlul şi comandă suspecţilor era masivă. Parchetul Ţărilor de Jos a transmis că va solicita Emiratelor Arabe Unite extrădarea celor doi suspecţi cu cetăţenie olandeză arestaţi în Dubai.

Unul dintre ei este un bărbat de 37 ani cu dublă cetăţenie, olandeză şi marocană. Acesta este acuzat că a introdus mii de kilograme de cocaină în Ţările de Jos în 2020 şi 2021. Celălalt bărbat are 40 de ani şi dublă cetăţenie, olandeză şi bosniacă, precizează parchetul.”Este vorba despre infracţiuni grave legate de traficul internaţional de droguri, în principal din America de Sud via porturile Anvers şi Rotterdam, transmit autorităţile olandeze.

Șosele județene deszăpezite cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor