Premierul Ludovic Orban a mai bifat o bornă ce părea greu de atins, fie din pricina conservatorismului, fie pentru că pur și simplu nu le are cu touch-urile. Și totuși, la 57 de ani nu e târziu să realizezi că pe foile din calendar scrie 2020 și că suntem deja în secolul XXI. Joi, Ludovic Orban a semnat, în format digital, contractul de finanțare pentru Sistemul integrat al deșeurilor din județul Galați.

A fost atât de simplu încât șeful executivului a simțit că a participat la un moment istoric și a decis că e momentul numai bun să anunțe că trebuie să ne adaptăm secolului în care trăim, să se fluidizeze toate procedurile legate de acordarea diferitelor categorii de drepturi și de servicii, care sunt furnizate către cetățean sau către persoanele juridice. Adică, să nu se mai stea la coadă la ghișee, să nu se mai producă dosarele cu șină, și să dispară și numărul de ordine de la tonomatele din instituțiile statului.

„Digitalizarea reprezintă un obiectiv fundamental pentru Guvernul pe care îl conduc. Am făcut pași foarte rapizi în perioada epidemiei, aproape toate serviciile și produsele care au fost livrate în perioada epidemiei, de la certificatul pentru situații de urgență, până la acordarea șomajului tehnic sau a indemnizaţiilor de sprijin, programul IMM Invest.

De asemenea, programul de informare a cetăţenilor derulat prin mass-media, toate s-au derulat online prin aplicaţii care au presupus transmiterea solicitărilor prin intermediul internetului, fără deplasare fizică şi care au accelerat procedurile. Obiectivul nostru este foarte clar, să creştem calitatea serviciilor care sunt furnizate către cetăţeni, către companii, către organizaţii neguvernamentale”, a declarat Orban, la Palatul Victoria.

Citește și: Năsui îl pune pe Ludovic Orban în cui

HashtagNews.ro