Sorin Constantinescu nu mai este consilier guvernamental în domeniul jocurilor de noroc. Constantinescu a spus pas printr-o postare pe rețelele de socializare.

„Astăzi (joi, 18 iunie – n.a.) mi-am încetat activitatea de consilier la Guvernul României. Mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat și pentru efortul depus! Sper că am reușit să pun și eu umărul la trecerea peste această criză în condiții decente!”, a scris Sorin Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Demisia consilierului guvernamentale vine ca urmare a valului de critici din în rândul societății după decizia Guvernului de a redeschide sălile de jocuri de noroc, nu și bisericile sau teatrele. În plus, Constantinescu a fost acuzat, chiar dacă nu nominal, de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, că ar fi influențat decizia premierului Ludovic Orban de a redeschide sălile de jocuri de noroc.

Sorin Constantinescu este expert în domeniul jocurilor de noroc, a absolvit Institutul Politehnic din Timișoara, specializându-se în materie printr-o licență în economie (Universitatea Româno-Americană – Facultatea de Economia Turismului Intern și Internațional), un masterat în „Investigarea Fraudelor” (Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”), o specializare la CNAI – Colegiul Național de Afaceri Interne și doctoratul în Ordine Publică și Siguranță Națională pe tema „Aspecte specifice criminalității economico-financiare din domeniul jocurilor de noroc”.

Fostul consilier guvernamental și-a consolidat expertiza că participant și speaker la peste 40 de târguri internaționale și conferințe în domeniu (ICE – Londra, Milano, Las Vegas) și la cursuri și workshopuri în Nevada – SUA pe teme precum identificarea trișorilor în cazinouri, psihologia jucătorului sau detectarea dependenței de jocuri de noroc. A scris studii, articole și cărți în domeniu și a fost cooptat în multe proiecte specifice, private sau publice, ca expert și persoană foarte activă, directă și decisă mereu să inoveze și să reformeze domeniul.

Citește și: Industria HORECA, scutită de plata impozitelor, operatorii de jocuri de noroc au fost ghinioniști, nu mai sunt scutiți de taxe

HashtagNews.ro