Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu pare să fi prins curaj. Dacă înainte leșina pe la pupitru de să ne sară inima cât colo, iată-l astăzi viguros și mai plin de venin ca niciodată! Astfel, cuprins de excesul de zel caracteristic partidului pe care în conduce, deocamdată în provizorat, Ciolacu pare să fi făcut o pasiune din a-l certa pe Ludovic Orban. C-o fi de ochii lumii, așa cum zice USR-ul, c-o fi de fapt vorba de râci cu fundament real, nu putem ști! Nu acum, cel puțin!

„PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil Guvernul Orban să facă! Am susţinut şi votat suplimentarea fondurilor destinate autorităţilor locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare. Pentru Guvern nu este important că nu mai sunt bani pentru protecţia persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament sau pentru batrânii instituţionalizaţi. Şi-au îndestulat deja toată clientela politică, au spart deja banii pe tot felul de achiziţii dubioase şi acum restul mai pot să aştepte. Astăzi în Parlament am îndreptat acest lucru. Este firesc, după ce Guvernul i-a lăsat pe primari şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene să se descurce singuri în faţa crizei sanitare! Dacă situaţia a fost ţinută sub control în majoritatea judeţelor din ţară, meritul este al autorităţilor locale şi nicidecum al Guvernului”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Și dacă tot veni vorba de bani, același Marcel Ciolacu ne povestește cum primăriile au trebuit să se descurce, în vremurile de urgență recent apuse, cu banii de la bugetele locale, în timp ce Guvernul le-ar fi trimis acestora ce i-a curs printre degete.

„Astăzi, aceşti bani ajung înapoi la judeţe. Alte 80 de milioane au fost alocate către Primăria Capitalei şi primăriile de sector. În total, este vorba de 0,09% din PIB, un procent infim – a suta parte din uriaşul deficit bugetar de 10% realizat de guvernarea PNL”, a mai spus Ciolacu.

Citește și: Și pensiile senatorilor și deputaților de peste 7.001 lei vor fi impozitate cu 85%

#News