Camera Deputaților

Pensiile senatorilor și deputaților vor fi impozitate cu 85%, procent ce va fi aplicat pentru sumele ce depășesc 7.001 lei. Proiectul a fost adoptat cu 354 de voturi pentru, o abținere, în vreme ce 43 de parlamentari au refuzat să-și exercite votul. Inițiativa legislativă a avut ca obiect de reglementare instituirea taxei pe veniturile din indemnizațiile pentru limită de vârstă obținute de foștii deputați și senatori.

Aproape 800 de foști parlamentari primesc pensii speciale. Totuși, majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu doar 10%, pentru că sunt mai mici de 7.000 de lei. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate.

Votul de joi a venit după ce, miercuri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votatimpozitareatuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.

Citește și: Parlamentul votează impozitarea cu 85% a pensiilor speciale. Formula matematica, deși extrem de complicată, zice că se poate, juridic și procedural e mai greu

HashtagNews.ro