daniel dragomir

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, de Curtea de Apel București. Odată anunțată sentința, oamenii legii au descins la mai multe adrese pe care fostul SRI-ist le-a furnizat anchetatorilor, dar nu a fost găsit.

„În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Daniel Dragomir a fost condamnat pentru fapte de corupție. Procurorii DNA îl acuză că, pe vremea când era ofițer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcția de securitate economică, Dragomir ar fi primit în schimbul protecției oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro, se precizează într-un comunicat al DNA.

În același dosar, soția sa, Marinela Zoica Dragomir, a primit 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost condamnați pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii. Aceasta urmează să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul SPGC – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon.

Daniel Dragomir a devenit cunoscut după ce a fost arestat preventiv în septembrie 2016 pentru implicare în dosarul Black Cube privind hărțuirea șefei DNA de atunci, Laura Codruța Kovesi.   

HashtagNews.ro