Ivan Patzaichin, de departe cel mai cunoscut ambasador al Deltei Dunării, a fost invitat de către Alianța USR PLUS să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociații și actori relevanți, pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Alianța USR PLUS propune în premieră un proces transparent și consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianței după negocierile cu partenerii de coaliție. Pentru începerea procesului de recrutare, împreună cu Dacian Cioloș, i-am adresat o invitație lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți, cu preocupări reale în ceea ce privește destinul Deltei. Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional și elementele de competență necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării

Alianța USR PLUS

Dezvoltare durabilă pentru Delta Dunării – muzeu al biodiversităţii

„Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv național și chiar european prin valoarea și marimea finanțărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociații de pescari, asociații care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtășită pentru viitorul Deltei și o colaborare strânsă între comunitate și administrație”, a precizat Dacian Cioloş, copreședinte USR PLUS, europarlamentar și președintele Renew Europe.

USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural și cultural implicând în decizii comunitățile locale și asociațiile civice. 

„Dorința noastră ca Delta să devină regina ecoturismului din Europa și nu numai și toate țările care practică acest gen de turism să visese măcar o dată să ajungă în Deltă. Avem nevoie de turiști care vin să vadă natura, să vadă cum locuiesc oamenii, cum trăiesc”, declara Patzaichin, toamna trecută.

Citește și: Ivan Patzaichin: ”Delta trebuie să devină regina ecoturismului din Europa”

#News