România a înregistrat încă un record de cazuri de infectări cu noul coronavirus, după ce a trecut de pragul psihologic de 1.500 de cazuri în numai 24 de ore. Având în vedere că mai este foarte puțin până va începe anul școlar, dar și că se dorește reluarea activității economice la nivelul restaurantelor, cinematografelor, premierul Orban a anunțat, joi, că nu va lua decizii în funcție de rezultatele zilnice, declarându-se în același timp că este surprins de evoluția numărului de cazuri.

 „Nu iau decizii și nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut, la nivel de săptămână, cu 650 de cazuri aproximativ. Acum două săptămâni numărul de cazuri, față de acum trei săptămâni, nu a avut o creștere decât cu o 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că am atins pe medie săptămânală un plafon cu o ușoară tendință de descreștere, care este vizibilă în statistici. Normal că asta nu ne determină de reducem vigilența. Astăzi, într-adevăr, este un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să așteptăm să vedem pe medie.  Vom ține cont de răspândirea virusului la nivel județean în deciziile pe care le vom lua privitoare la reluarea activității”, a spus Ludovic Orban, la Brașov.

În ultimele 24 de ore au fost 1.504 cazuri noi de Covid-19, din 25.052 de teste efectuate, un nou record negativ al infecțiilor cu coronavirus. Ultimul record de cazuri noi a fost pe 13 august, când autoritățile au transmis că 1.454 de români s-au infectat cu noul coronavirus. Alte 38 de persoane au murit din cauza Covid-19, în timp ce, la Terapie Intensivă sunt internați 492 de pacienți.

De la începutul epidemiei, în România au fost înregistrate 83.150 de cazuri de infectări, iar 36.677 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și: Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor. Cu mască și plexiglas, în clase

#News