Grădinițe și creșe sociale în București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că împreună cu Direcția de asistență socială, în perioada următoare vor fi deschise alte trei grădinițe și creșe sociale, în sectoarele 2,5 și 6, în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate.

„Cu grijă pentru sănătatea copiilor, am mai deschis și azi (8 iulie – n.r.) creșe și grădinițe sociale, unele dintre ele inaugurate chiar de echipa noastră, în ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheați și educați, cât sunt părinții la serviciu.

Îi felicit pe toți primarii de sectoare pentru strădania de a crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, în ultimii ani. S-au făcut eforturi susținute, în ciuda bugetelor mici. Prin lege, așa cum sănătatea din oraș este o sarcina a primarului general, educația este o competentă a primarilor de sectoare.

Primăria Capitalei, prin Direcția de asistență socială, se ocupă doar de creșterea numărului de locuri în creșele și grădinițele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici. Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate.

Și în această vară lucrăm intens pentru deschiderea a 3 creșe și grădinițe sociale, în sectoarele 2,5 și 6. Fac aceste precizări pentru că, fără să cunoască legea, deși vrea să devina primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniță nouă, în ultimii 4 ani.

Fals! Aceste atribuții sunt la sectoare, dar și eu, în completare, am deschis creșe și grădinițe sociale. Este ca și cum ar fi acuzat primarul general de starea curățeniei în oraș, câtă vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat către cele 6 primarii de sector, conform legii”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Firea: „Copiii au revenit la creșele si grădinițele administrate de Primăria Capitalei, în condiții de siguranță”

HashtagNews.ro