”Vreau să vin în funcția de președinte, să scot gimnastica din anonimatul în care s-a cufundat. Firește, nu pocnim din degete și începem să aducem medalii – declinul a-nceput cu ani în urmă și ca să ne redresăm ne trebuie cel puțin un timp la fel de mare.

Ca să fiu sincer, această perioadă de pandemie mi-a permis să mă liniștesc un pic, să-mi fac planuri, să le cântăresc, iar acum sunt gata să le pun în aplicare. Sunt pozitiv și am încredere că voi reuși – votul este în mâna oamenilor din gimnastică, iar ei știu că eu sunt din familia lor.

Ioan Suciu a fost și antrenor

Dacă voi ajunge președinte, pentru cele 7-8 luni de mandat (în primăvara viitoare vom avea un nou sufragiu) mi-am făcut deja un plan și am câteva direcții unde trebuie să  acționez. Prin urmare, cât se poate de rapid vreau să facem un inventar al resurselor umane:

  • mă gândesc, în primul rând, la sportivii de la bază, adică copii și juniori, apoi la cei de niveluri diferite, până la vedetele care mai sunt pe covor. Trebuie ca ei să știe că nu vor mai fi lăsați la voia întâmplării, gimnaștii nu cresc în copac, deci nu ne permitem să mai pierdem pe nimeni
  • la fel vom proceda și cu antrenorii, trebuie să știm disponibilitatea lor de a intra într-un ritm de școlarizare, de specializare, dacă vreți, să fie puși la curent cu ultimele elemente tehnice apărute, cât și cu noile regulamente. Facem cursuri în țară, avem și noi lectorii noștri, care pot susține astfel de lecții
  • Trebuie să armonizăm și direcția financiară, să vedem ce putem face pentru antrenori, pentru sportivi, pentru toți care petrec timp mult în sălile de antrenamente

Vreau să se știe că voi fi un președinte cu principii, vreau să instaurez disciplina, voi discuta cu fiecare în parte, voi impune reguli, va fi o altă atmosferă, și la loturi, și la cluburi, și, mai ales, în Federație. Doar noi, cei din interior, vom putea schimba fața gimnasticii românești, cine să vină de-afară”?, se întreba retoric fostul gimnast Ioan Suciu.

Carmencita Constantin, candidează și ea la fotoliul gimnasticii

P.S.1 O altă candidată la funcția de președintă este Carmencita Constantin, a cărei prezentare o găsiți aici.

P.S.2 Trebuie să mai spunem că alegerile au fost stabilite în data de 27 iulie, 2020, la ora 11:00, dar sunt ceva probleme, pentru că legile actuale, emise cu ocazia pandemiei de coronavirus, nu permit manifestări la care vor fi prezenți mai mult de 50 de persoane, în aer liber, și mai mult de 20, în interior. Iar gimnastica are 54 de cluburi care votează, plus organizatorii, invitații, poate și presa, numărul se duce peste 80 de persoane. Prin urmare, dacă până la data programată nu se schimbă legislația, Adunarea Generală va fi din nou amânată! De altfel, în aceeași situație se află mai multe federații sportive.