Stroe: „Îmi cer scuze în numele sportului românesc”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe condamnă orice ieșire ce poate fi considerată rasistă, iar în ceea ce privește „Cazul Colțescu”, scandalul de marți seară, de la meciul PSG – BB Istanbul din Champions League, îl consideră un incident nefericit. Concret, arbitrul de rezervă, românul Sebastian Colțescu ar fi folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din stafful echipei din Istanbul, iar partida a fost oprită în minutul 14, urmând să se reia în această seară, cu o altă brigadă de arbitri.

„Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. A fost un incident particular, acest lucru nu reprezintă sportul românesc.

Ancheta UEFA ne va spune ce s-a întâmplat cu adevărat, iar apoi se vor lua măsuri. Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, toţi condamnăm acest fel de incident. Această exprimare nefericită va fi sancţionată”, a spus Stroe la Digi24.

Nu reprezintă sportul românesc

„Mi-aş dori ca exprimarea să fi fost inofensivă sau neutră, dar nu trebuie să tolerăm asemenea comportamente. Vom avea discuţii apropos de modul în care putem repara această situaţie. Este un caz particular, nu poate fi generalizat, nu reprezintă sportul românesc”, a mai spus Stroe.

„O expresie a unui rasism ordinar”

Ministrul delegat al sporturilor din Franța, fosta sportivă română Roxana Mărăcineanu, a reacționat pe Twitter. „În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în fața unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a unui rasism ordinar. Așteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolismul puternic al gestului lor și solidaritatea lor”, a scris Roxana Mărăcineanu.

Citește și: Colțescu pune la colț România

#News