Cinci zile de carantină la Melbourne. Meciurile de la AO se joacă fără public

Cazurile de Covid depistate în aeroport, semnal de alarmă pentru australieni

Competițiile sportive, inclusiv Australian Open (AO), vor continua, însă fără spectatori. În Melbourne, începând de vineri seară este instalată carantina, ca urmare a depistării de cazuri de infectare în aeroport, dar și într-un hotel. Până astăzi, la meciurile de tenis puteau asista 30.000 de fani în fiecare zi. Rămâne de văzut dacă după această perioadă se va prelungi carantina sau nu.

„Meciurile se vor juca, iar jucătorii vor continua într-o formă asemănătoare cu cea din restul anului. Este primul eveniment la care au avut parte de public.  În complex vor avea acces doar jucătorii, staff-ul tehnic și celelalte persoane din staff care nu își pot desfășura activitatea de acasă”, a spus Craig Tiley, directorul AO, citat de ABC.

Halep, calificată în „optimile” AO, pentru a șasea oară

Astfel, sportivii care s-au calificat în a doua săptămână a turneului nu vor avea parte de susținere din tribune, reamintind cumva de meciurile din saptămânile precedente.

Printre cei calificați în „optimi” se numără și Halep care a învins-o, vineri, pe rusoaica Veronika Kudermetova, scor 6-1, 6-3. Pentru Halep, a doua favorită a turneului, este a șasea prezență în această fază a competiției.

În turul următor Halep o va reîntâlni pe poloneza Iga Swiatek,  campioana de la Roland Garros, care a eliminat-o pe româncă în optimile de finală.

„Eu sper că voi fi mult mai bine în meciul acesta și o să vorbesc cu echipa ca să văd ce pot face mai bine, să stau în meci mult mai bine și de ce nu să câștig.

Am încredere, mă simt mult mai bine față de meciul anterior, sunt încrezătoare. Sunt veselă și sper să dau tot ce am mai bun ca să câștig”, a declarat Simona Halep, pentru Eurosport.

Românca s-a declarat mulțumită de tot ce s-a întâmplat în această săptămână. Mai mult, a făcut și câteva aprecieri cu privire la noile condiții în care va continua turneul.

„A fost o atmosferă deosebită pe toată perioada acestei săptămâni, dar din păcate nu vom mai avea public, e trist. Restricțiile sunt restricții și o să respectăm regulile. Sunt doar cinci zile, sper să mai rămân aici încă cinci zile și să ne bucurăm în continuare de viața normală pe care am avut-o până acum”, a declarat Halep.

Celelalte meciuri din optimile tabloului feminin, de pe jumătatea de tablou a Simonei, sunt: Serena Williams – Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza – Naomi Osaka și Su-Wei Hsieh – Marketa Vondrousova. Aceasta din urmă a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-2, 6-4.

Citește și: Simona Halep, lăudată de WTA în startul sezonului