Rusia promite „război” Uniunii Europene, dacă se vor impune sancțiuni

„Nu vrem să ne izolăm la nivel global, dar trebuie să fim pregătiți pentru asta. Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război”, a declarat ministrul de externe rus

Oficialii din Rusia au declarat că, în eventualitatea în care Uniunea Europeană își va îndeplini promisiunile de a impune sancțiuni, în mod cert această decizie va avea consecințe, informează Hotnews.ro.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia este pregătită să întrerupă relațiile de prietenie cu Uniunea Europeană în cazul în care se vor impune sancțiuni economice țării sale, potrivit Reuters.

Rusia, pregătită să contraatace

Într-un interviu dat publicației Reuters, ministrul de Externe din Rusia a mai spus: „Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem acest lucru). În cazul în care vom vedea din nou sancțiuni impuse în anumite sectoare care prezintă riscuri pentru economia noastră, inclusiv în domenii dintre cele mai sensibile”, adăugând că intenția nu este de a izola Rusia la nivel global, însă „Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război”, a mai spus acesta.

Citește și: Rusia scoate asul din mânecă și trece la expulzări

Uniunea Europeană cochetează cu ideea impunerii anumitor sancțiuni

Uniunea Europeană ia din ce în ce mai serios ideea de a impune anumite sancțiuni economiei Rusie, în contextul protestelor din ultima perioadă, generate de arestarea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi. Dacă aceste restricții vor intra în vigoare, anumite conturi ale apropiaților lui Vladimir Putin ar putea fi înghețate, fiind în plan inclusiv restricții legate de călătoria acestora în Uniunea Europeană. Ideea aplicării sancțiunilor ce vizează Rusia s-a intensificat în momentul în care Kremlinul a expulzat diplomați din Germania, Polonia și Suedia chiar în ziua vizitei șefului diplomației europene Josep Borrell în Rusia.

La rândul lui, Josep Borell este vizat de o scrisoare deschisă pe care 50 de europarlamentari au semnat-o și au trimis-o șefei Comisiei Europene, în care se cere demiterea acestuia, ca rezultat al lipsei sale de reacție cu privire la acțiunile Rusiei, în cadrul vizitei.

Citește și: Se cere demisia lui Josep Borell, vicepreședintele Comisiei Europene