MAE, avertizare de călătorie în Irlanda

Mai multe comitate sunt afectate de furtuna Betty

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Irlanda, unde mai multe comitate sunt afectate, până duminică, de furtuna Betty, cu vânt care va atinge la rafală 130 de kilometri pe oră. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului şi de furtună, valabilă în perioada 18-20 august, pentru comitatele Carlow, Kilkenny, Wexford, Wicklow, Cork, Tipperary, Waterford, unde vântul va ajunge la rafale cu viteze de 130 km/h. Vântul poate genera valuri înalte, care pot conduce la inundaţii de coastă. Pentru celelalte comitate este în vigoare un cod portocaliu de precipitaţii şi vânt, potrivit g4media.ro.

​Mai multe informaţii actualizate pot fi accesate pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa: https://www.met.ie/warnings.

 ​Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Accident soldat cu 5 victime în Dolj