200 de autovehicule implicate într-o coliziune, din cauza ceții

Accidentul s-a produs pe un pod din oraşul chinez Zhengzhou.

O persoană a murit după ce peste 200 de autovehicule au fost implicate într-o coliziune în lanţ produsă pe un pod din oraşul chinez Zhengzhou din cauza ceţii dense, potrivit ziare.com.

 În imaginile şi înregistrările publicate pe reţelele de socializare se pot vedea autoturisme şi camioane avariate, care erau îngrămădite una peste cealaltă pe podul Zhengxin Huanghe.

Una dintre maşini era strivită în mijlocul altor vehicule, potrivit imaginilor CCTV.”Este prea înfricoşător. E plin de oameni aici, nu cred că putem coborî de pe pod”, a spus o persoană aflată la locul accidentului, într-o înregistrare video.

Numeroase persoane rănite au rămas blocate în mașini. Departamentul de pompieri a trimis 11 autospeciale şi 66 de pompieri pentru a acorda asistenţă, a relatat postul public de televiziune. În multe regiuni, vizibilitatea era sub 500 de metri miercuri dimineaţă sau chiar sub 200 de metri pe alocuri, a comunicat serviciul meteorologic. Potrivit postului CCTV,  mai multe autovehicule care circulau în ambele direcţii pe pod, un punct important de traversare a Fluviului Galben, au fost implicate în numeroase coliziuni. Traficul a fost închis ulterior complet pe pod.

Legea privind utilizarea incărcătorului unic pentru dispozitivele electronice în Uniunea Europeană a intrat în vigoare