Poloneza Iga Swiatek (locul 54 WTA, 19 ani) a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Sofia Kenin (locul 6 WTA), scor 6-4, 6-1 (americanca a cerut un timeout medical în setul secund, la scorul de 2-1, moment din care nu a mai contat pe teren).

Swiatek s-a impus în acest turneu fără să piardă set (numai 28 de gameuri pierdute), după un traseu în care a învins-o printre altele și pe favorita numărul 1, Simona Halep, iar în turul inaugural a eliminat-o pe finalista de anul trecut, Marketa Vondrousova. Kenin (21 de ani) este campioana en-titre de la Australian Open.

Swiatek este prima jucătoare din Polonia ce a câștigat vreun turneu de Grand Slam. După acest succes, Iga Swiatek va urca până pe locul 17, în clasamentul live. Iga a fost semifinalistă și în proba de dublu, unde a făcut pereche cu Nicole Melichar.

„Sunt atât de fericită și bucuroasă că familia mea s-a aflat aici în cele din urmă, este copleșitor pentru mine. Cu doi ani în urma am câștigat titlul la junioare și acum sunt aici. Pare că a trecut așa de puțin timp, sunt copleșită. Vă mulțumesc pentru sprijin, a fost o finală minunată. Am fost consistentă din punct de vedere mental și am vrut doar să joc agresiv, ca în tururile precedente. Astăzi a fost o zi foarte stresantă pentru mine așa că mi-a fost dificil. Poate era momentul ca un nou underdog să se impună la un Grand Slam în tenisul feminin, este o nebunie”, a spus Iga Swiatek, la finalul partidei.

Altfel, pe tabloul masculin, finala de duminică se va disputa între ibericul Rafael Nadal (de 12 ori campion la Paris) și sârbul Novak Djokovici.

Citește și: Naomi Osaka, din nou campioană la US Open

#News

Foto finală Roland Garros