Ciolacu a pus în oglindă „bugetul paralel” și cel al lui Cîțu

Chiar dacă a făcut comparație pe doar câteva dintre „compartimente”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a făcut o scurtă analiză asupra bugetului prezentat de Guvernul Cîțu, pe care îl consideră un „buget al rușinii, al austerității și subdezvoltării”, mai mult, acesta a precizat că bugetul social-democraților ar fi acoperit majorările de alocații sau pensii.

„Aceiași bani, viziuni diferite! Guvernul Cîțu a venit cu un buget al rușinii, al austerității și subdezvoltării. Cu un buget negociat nu în funcție de #prioritățile României, ci în funcție de cine a fost mai colțos în Coaliție.

Au făcut întocmai cum spunea Cîțu anul trecut:  Sănătatea și Educația nu sunt o prioritate, nu contează. Vedem acum că nici producătorii români nu contează. Nici firmele românești. Nici veniturile celor care muncesc sau care sunt acum la pensie! Tot ce contează a fost cine a băgat mai repede mâna în vistierie ca să își ia partea pentru a-și hrăni clientela”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Austeritate, dar nu pentru toată lumea

Ciolacu a reamintit faptul că PSD a propus un „buget paralel”, în care, „cu aceiași bani! – am demonstrat că se pot crește veniturile oamenilor, mări alocațiile copiilor, crește bugetul Sănătății pentru a combate cât mai rapid pandemia, investi în Educația copiilor noștri și se poate sprijini mediul de afaceri! Pe scurt, exact cu aceiași bani, se poate proteja #putereadecumpărare a românilor, sprijini #mediuldeafaceri românesc și se pot face investiții în mari proiecte de #infrastructură, pentru a reporni economia.

Aceasta este diferența! Ei nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor. Pentru restul, adică pentru marea majoritate a românilor, doar #austeritate!

P.S. Luați proiectul de buget elaborat de PSD! Veniți cu el în Parlament! Încă puteți opri dezastrul în care veți afunda România!”, a concluzionat Ciolacu.

Citește și: Ciolacu a anunțat bugetul „paralel”