George Simion vrea suspendarea lui Iohannis

Nici nu s-a uscat bine tușul de la alegerile parlamentare că liderul (P.A.U.R.) – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion vrea suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Aflat în platoul de la Antena 3, Simion s-a declarat revoltat de intenția lui Iohannis de a-și numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile de duminică.

„Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi.

Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul PAUR, George Simion, pentru Antena 3.

Acesta pare să uite că duminică au fost alegeri parlamentare și nu prezidențiale, deci PNL-ul a fost votat sau sancționat, nu președintele.

„De azi, ne pregătim pentru următoarele alegeri”

Cei de la PAUR se gândesc deja la viitoarele alegeri, astfel că orice declarație vor face în perioada următoare poate fi considerată, de ce nu, o precampanie electorală.

„Nu îi vom dezamăgi pe votanţi. Ce am stabilit şi felul cum ne raportăm la partidele sistemului va rămâne aşa cum am anunţat. Nu facem nicio coaliţie la guvernare. Numele anunţate până acum pentru funcţia de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii PAUR nu îi vor vota pe aceşti indivizi. Aşteptăm din partea partidelor de pe primele locuri să vedem ce opţiuni asumate oficial au (…) PAUR nu tranzacţionează voturile susţinătorilor. Nu putem să îi dezamăgim, nu putem face coaliţie nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa zisa dreaptă.

Mergem pe calea noastră, de azi începem campania pentru noua rundă de alegeri, fie că sunt la termen sau nu. Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să îşi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi, şi-a dat demisia. Sperăm că această demisie răzbună şi modul dezastruos în care a fost organizat votul românilor în străinătate”, a afirmat liderul P.A.U.R.

Potrivit Art. 95 din Constituția României, suspendarea din funcție a Președintelui se face „(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui”.

Citește și: AUR și politica pumnului în gură

HashtagNews