Finala turneului WTA de la Praga, dintre Simona Halep, principala favorită, și Elise Mertens (locul 23 WTA) se va disputa duminică, de la 14,30, pe canalul DigiSport.

La confruntările directe conduce Halep, cu 3-1, cea mai recentă victorie fiind în acest an, în optimile de finală de la Australian Open, 6-4, 6-4. Singura înfrângere a româncei, în fața Elisei Mertens, a fost în finala de la Doha, în 2019.

Halep  (locul 2 WTA) s-a calificat în finala de la Praga după ce a învins-o pe Irina Begu (locul 82 WTA), scor 7-6 (2), 6-3, în timp ce Mertens a eliminat-o pe Kristyna Pliskova (69 WTA).

„Orice finală este dificilă, nu contează ce a fost în trecut, contează doar ce va fi mâine (n.r. duminică). O să dau tot ce am mai bun, vreau să câștig, dar nu va fi ușor. Vreau să mă recuperez și să mă bucur pentru faptul că voi juca o nouă finală”, a declarat Halep, după meci.

Pentru Simona Halep aceasta este a doua finală din 2020, după cea din Dubai, câștigată în fața Elenei Rybakina (Kazahstan, locul 19 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-6 (5).  Trofeul din Dubai a fost al 20-lea al carieriei fostului lider mondial.

Altfel, în finala probei de dublu de la Praga, perechea Monica Niculescu – Raluca Olaru se va confrunta cu cehoaicele Lucie Hradecka și Kristyna Pliskova. Meciul va începe la ora 12.00.

Citește și: Simona Halep a donat 20.000 de dolari pentru victimele incendiilor de vegetaţie din Australia

#News