Sursa foto: Romania TV

Larisa Iordache a anunțat că se retrage din activitatea sportivă, după ce, la începutul lunii decembrie, a suferit o nouă intervenție chirurgicală la gleznă. Gimnasta, în vâstă de 25 de ani, a postat pe contul de Facebook un mesaj emoționant cu privire la decizia pe care a luat-o.

Ea a spus că, după 20 de ani în sala de gimnastică, încheie „acest capitol frumos.”

„Mă simt împăcată şi mulţumită cu alegerea pe care am făcut-o! Este timpul pentru o viaţă normală şi un pic mai liniştită. Am pus cipicii de o parte, costumul în dulap şi tot ce am trăit până acum într-un sertar micuţ acolo în inima şi mintea mea”, a scris tânara gimnastă.

Larisa Iordache: „Azi este nimeni , însă mâine este campionul lumii”

De asemenea, în continuarea mesajului, Iordache nu a uitat de persoanele care, de-a lungul anilor, au sprijinit-o și au fost alături de ea în perioadele fericite, dar și dificile.

Vreau să ştiţi că vă apreciez pe voi, cei ce mă urmăriţi cu drag, îmi scrieţi şi îmi transmiteţi gânduri pozitive. Şi vreau să mulţumesc persoanelor ce chiar mi-au dorit binele măcar o dată în aceşti 20 de ani de când am început gimnastica!”, a spus Larisa Iordache.

Totodată, ea e convinsă că anul următor va începe un alt capitol important. „Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an! Iubire pentru toată lumea!”, a mai scris Iordache în mesajul postat pe reţelele de socializare.

Larisa Andreea Iordache, în vârstă de 25 de ani, a reușit să câștige în cariera sa patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint şi două de bronz. De asemenea, 16 medalii la Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz. Totodată, tânara româncă a reușit să cucerească  trei medalii la Jocurile Mondiale Universitare, două de aur şi una de bronz.

În această vară, la Jocurile de la Tokio, Larisa Iordache a reușit să se califice în finala de la bârnă, dar nu a putut participa din cauza problemelor de la gleznă.

Pe 3 decembrie, Iordache a avut a șaptea operație la gleznă, într-o clinică din Viena.

Larisa Iordache: „Niciodată nu este prea târziu să îți urmezi visul”