Sursa foto: Playsport

Antrenorul de la CFR Cluj a vorbit pentru prima dată despre negocierile pe care le-a avut cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță cu privire la preluarea echipei naționale.

La două săptămâni după discuțiile avute cu FRF, „Bursucul” a dat cărțile pe față și a explicat, într-o conferință de presă, motivul pentru care a refuzat să antreneze echipa națională.

Dan Petrescu: „Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur”

Antrenorul echipei din Gruia a mărturisit că FRF i-a oferit un salariu de 300.000 de euro pentru funcția de antrenor al echipei naționale, însă fără a plăti clauza de reziliere pe care o are cu campioana României, în valoare de 400.000 de euro.

„Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul. Le-am spus: Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro. Patronul mi-a spus din prima: ‘Nu cumva să îmi ceri să pleci că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci’. Dacă plăteam clauza de 400.000… la FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu”, a declarat Dan Petrescu, relatează sport.ro.

Mai mult, „Bursucul” a precizat că și-a dorit să ajungă antrenor la națională, doar că nu a fost momentul potrivit. El a spus că în perioada cât nu a antrenat nu a primit nici un semn din partea Federației, precizând că ar fi acceptat postul de antrenor și pentru bani mai puțini.

„Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut. Îmi doream, dar nu a fost momentul bun. Cât am fost liber 6 luni, nu am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria. În rest a fost cancan”, a spus Petrescu.

Dan Petrescu a anunțat că se simte bine la CFR Cluj și are mare încredere în lot, afirmând că șansele de a câștiga un nou titlu sunt foarte mari.

4 milioane de dolari pentru Dan Petrescu