Sursa foto: Digi Sport

Federația Română de Fotbal (FRF) l-a ofertat pe Dan Petrescu pentru postul de selecționer după ce Gică Hagi și Răzvan Lucescu au refuzat oferta propusă. Antrenorul celor de la CFR Cluj nu a dat un răspuns, iar acum o echipă din Emiratele Arabe Unite îl doresc pe antrenorul român pe banca tehnică, relatează gsp.ro.

Dan Petrescu ar fi primit un contract în valoare de 4 milioane de dolari pe sezon, cu 3,7 milioane de dolari mai mult față de cât primește acum la echipa din Gruia.

Dan Petrescu, un antrenor căutat de toată lumea

Antrenorul român a ezitat să dea un răspuns, el precizând că așteaptă data de 20 decembrie, când CFR Cluj își încheie sezonul fotbalistic.

FRF i-ar fi propus „Bursucului” un salariu de 25 de mii de euro pe lună și un contract de lungă durată, nu cum a fost la Mirel Rădoi, pe doar doi ani. Astfel, Federația și-l dorește pe Dan Petrescu pe banca tehnică a Naționalei pentru patru ani. Mai exact, pentru cele două campanii, cele pentru EURO 2024 și pentru Cupa Mondială din 2026.

După finalul meciului cu Chindia Târgoviște, unde CFR s-a impus cu scorul de 1-0, Dan Petrescu a spus că nu a avut nicio discuție cu patronul despre oferta de a prelua echipa națională.

„Mai avem trei meciuri în campionat și unul în Conference League. Eu vreau să mă concentrez la munca de aici, mă cunoașteți, sunt profesionist 100%. Nu vreau să mă gândesc la altceva, mă gândesc doar la CFR Cluj”, a spus Dan Petrescu, relatează Digisport.

Milioane de dolari din partea arabilor

Cristi Balaj, parte din conducerea clubului clujean, a anunțat că Federația a ales un moment nepotrivit pentru a începe negocierile cu Dan Petrescu.

„Dan Petrescu este sub contract cu CFR Cluj. Am venit aici și pentru că el a insistat și mi-a promis că vom fi împreună pentru următorii doi ani și jumătate. Din punctul meu de vedere, eu îl văd un om de cuvânt”, a mai spus Balaj.

Mai mult, el e de părere că „Bursucul” mai are multe meciuri de jucat, iar Federația trebuie să plătească clauza lui Dan Petrescu dacă îl vor pe banca echipei naționale.

„Au fost niște domni oficialii de la Federație, dar momentul ales pentru a vorbi cu Dan Petrescu nu a fost unul potrivit. Noi mai avem meciuri de jucat până în iarna, iar interesul lor pentru Dan ne-a dat peste cap”, a mai precizat Cristi Balaj.

Reamintim că Dan Petrescu a reușit să câștige cu CFR Cluj de trei ori la rând campionatul între 2018 și 2020.

Denis Alibec pleacă de la CFR Cluj