Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, 80 de ani, este acuzat că ”aruncă fumigene”, după ce a acuzat voalat că din cauza politicului tenisul va muri, precum gimnastica.

Fost mare sportiv, acuzații dure la adresa lui Țiriac & gașca lui, printre care Dăncilă, Iliescu și Ponta

Fostul tenismen Mihai Rusu crede că ”Ion Țiriac distrage atenția opiniei publice asupra situației grave din tenis”. Aceasta ar fi provocată, de fapt, de ”gașca lui Ion Țiriac”, nu de politicieni. ”Eminența cenușie a acestei acțiuni a lansat public o declarație de o gravitate excepțională: ”Timp de 30 de ani s-au făcut genocide! Termenul de genocid este total nepotrivit pentru că nu s-au comis crime asupra unui grup uman, național sau etnic”, a declarat Mihai Rusu.

Fosta ”voce” de la Radio Europa Liberă a continuat: ”Este, de fapt, un nou tertip din arsenalul cu fumigene folosit de fostul șef de la COSR atunci când vrea să impresioneze publicul”. Mai mult, Rusu crede că acuzația la adresa politicului nu are ”substanță”, din moment ce, ”în ultimii 30 de ani, protectorii lui Ion Țiriac au condus România”.

Citește și Un poștaș din Prahova a furat banii de pensii pentru a-și plăti datoriile

În sprijinul celor afirmate, Mihai Rusu i-a nominalizate pe fostul premier Petre Roman, ”care i-a dat casa fostului lider comunist Ion Gheorghe Maurer”, dar și pe fostul președinte Ion Iliescu, ”persoana care i-a deschis ușa pentru afaceri în țară”.

Mihai Rusu toarnă tot ce știe

Apoi, Rusu i-a mai amintit pe fostul premier Adrian Năstase, ”autorul ”cadoului” fondului de vânătoare de la Balc” și din nou Ion Iliescu, ””stingătorul” afacerii cocaina”. Pe ”lista” lui Mihai Rusu au mai fost trecuți ex-premierii Călin Popescu Tăriceanu, ”darnic cu bani publici din fondul de rezervă al guvernului la meciurile de Cupa Davis cu Franța și cu Coreea de Sud”, Victor Ponta, ”prieten cu miliardarul”, și Viorica Dăncilă, care, ”alături de ministrul justiției, Orlando Teodorovici și ministul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, au dat aviz favorabil solicitării de finanțare din fondul de rezervă al guvernului a WTA București”.

Vezi și Turcan s-a scăpat! OUG-uri retrase din Monitorul Oficial de teamă

Fostul sportiv stabilit în Germania spune că, ”în ultimii 20 de ani, FRT a fost controlată de oameni apropiați lui Ion Țiriac, în calitate de vicepreședinți, antrenori sau căpitani nejucători ai echipelor naționale de Cupa Davis și Fed Cup”.

#NEWS