Genialul oltean de la Hobița a fost încă o dată lovit de proștii din ziua de astăzi. Asta vine după ce alți dobitoci, înaintea contemporanilor de azi, l-au atacat pe geniul mondial al sculpturii, prin anii 1950.

Un necunoscut din Suceava, liberal, bineînțeles, ajuns deputat, este numit ministru al Culturii. Ministrul liberal a absolvit actoria la Universitatea Ecologică și, local, la nivel de Rădăuți, probabil că are ceva notorietate. Dar nu asta este problema.

Pe 19 februarie se aniversează 124 de ani de la nașterea geniului sculpturii moderne. Și ce s-a gândit ministrul cu această ocazie?! Să o numească “promotor” (animator al unei acțiuni) pe Irina Rimes, o tânără cântăreață care are mulți urmăritori pe rețelele sociale. Fata n-are nicio vină, ba chiar a fost extrem de sinceră, spunând că nu prea știe prea multe despre “domnul sculptor” Brâncuși.

“Eu știu să cânt și să vorbesc. Mai mult să cânt (…) Probabil că o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele despre eveniment. Eu sunt mai mainstream, așa, de mică am știut de Coloana infinitului și nu înțelegeam de ce se numește așa”.

Ministrul dezvirginator

Ca să o parafrazez pe mititică, eu știu că Gheorghiu este pus de Orban ministru al Culturii dar nu înțeleg de ce!

Ministrul s-a arătat mulțumit de dezbaterea generată, afirmând că instituția pe care o conduce și-ar fi atins scopul. „Toată lumea discută acum despre eveniment și despre Constantin Brâncuși (…) Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența marelui sculptor”, a spus ministrul la Digi24. Bine că a venit Gheorghiu să le facă felu’!

Deci ăsta este nivelul ministrului liberal al Culturii. Acum, văzând toate acestea, putem spune că tot e bine: dacă îi punea promotori ai Zilei Brâncuși pe Nelson Mondialu’ sau pe alții asemenea?! Dacă mai rămâne la putere are ocazia, că mai sunt mari personalități care trebuie aniversate! Urmează, peste puțin timp, pe 31 martie, aniversarea nașterii marelui Nichita Stănescu. Hai, că mulți tineri sunt, din păcate, „virgini într-ale lui Nichita”. Dar ministrul Culturii putea să mai promoveze și altfel, și mai bine, imaginea lui Brâncuși: curul lui Iohannis așezat pe scaunul Mesei Tăcerii!

Klaus Werner Iohannis, Președintele României stând la masa tăcerii

Este adevărat, lipsesc berea și cremvurștii de pe masă! Ce pliante ar fi ieșit, bune de trimis la Bruxelles pentru promovare!

#NEWS #GuvernulMeu

Imagini rare cu Constantin Brâncuşi filmat la lucru