Fuga de răspundere a lui Cîțu

Nicio așteptare, nicio surpriză

Foto: Iulia KELT

Nu știu pentru alții cum e, însă pentru mine nu reprezintă nicio surpriză ceea ce se întâmplă, în acest moment, la noi în țară. Despre Cîțu și fișa lui psihologică am mai vorbit, așa că nu are rost să repet ceea ce deja am scris. Cu toate astea, nu am cum să nu remarc că simptomele domnului prim-ministru par se agraveze. Din zi în zi… e tot mai rău.

Florin Cîțu, de la „geek” la „Superman”, de la premier la pseudo-dictator

Astăzi, premierul nostru drag și scump, cel hulit de-o țară întreagă însă și de-o clasă politică întreagă, a pus valul patru în cârca fostei conduceri a Ministerului Sănătății (adicătelea Ioana Mihăilă – USR PLUS). Totul s-a întâmplat în cea mai scurtă conferință de presă din istorie (trei minuțele aproape întregi), în care premierul Cîțu a tunat, a fulgerat, declarând că, vezi Doamne, ceea ce se întâmplă acum nu e vina lui, ci a Ministerului Sănătății. După care s-a enervat și a plecat. PE-SE-DE, U-SE-RE, MO-ȚIU-NE.

Dacă voi vă amintiți vreo declarație de-a Ioanei Mihăilă în care îi îndemna pe oameni să se bulucească la mare, vara trecută, vă rog să mă trageți de atenție și-mi fac mea culpa. În schimb, ceea ce îmi amintesc eu, fără ajutorul nimănui, este cum premierul Cîțu ne trimitea, la începutul verii trecute, în vacanță. Un fel de „ia uitați ce fac eu pentru voi, supușilor!”. Și supușii s-au supus.

Totul ca în weekend-ul trecut, PNL-ul să-și adune dragonul cu 5.000 de capete și să-l bage la Romexpo. „Nu e panică, boss”, sugera Florin Roman, proslăvitor al lui Florin Cîțu. „Toți sunt verificați la intrare”, îi spunea acesta unei jurnaliste de la Digi24, cea care ulterior îl anunța că pe ea n-a verificat-o nimeni. „Or mai fi greșeli”.

Toată tărășenia asta i-a costat pe liberali vreo 10.000 lei. Nu le plângeți de milă – ăștia-s bani de la partid – iar banii de la partid sunt banii voștri de taxe și impozite.

În realitate, dincolo de cei 10.000 lei, liberalii au pierdut weekend-ul trecut mult mai mult. Piederile se vor deconta prin 2024, dacă nu chiar mai devreme.

Citește și: Castelul de cărți de joc al lui Cîțu se prăbușește: investitorii germani nu mai au încredere în țara noastră