Nadine este cu visurile împlinite: studentă la Psihologie, în SUA

Exemplu de ambiție că poți termina liceul chiar și după 40 de ani, dar mai ales că nu este niciodată prea târziu să urmezi și o facultate

Nadine de la Școala Vedetelor este cel mai bun exemplu de ambiție al momentului. Deși este o familistă, având un băiețel de 10 ani, și-a făcut timp pentru sine să își atingă două dintre cele mai mari visuri pe care le-a avut: să termine liceul, și nu oricum, ci cu examenul de Bacalaureat luat, dar mai ales să devină studentă la Psihologie, un domeniu pe care îl consideră cel mai apropiat de sufletul său. Cum „toamna se numără bobocii”, din acest an, Nadine este studentă la o universitate din SUA, unde va studia, în formatul online, ceea ce și-a dorit cu atâta ardoare. Uite că și pandemia are părțile ei bune, căci acum se pot face cursuri online, indiferent de locul în care te afli, Nadine mutându-se pentru un an în Franța.

„Am 44 de ani și am devenit studentă la psihologie la o universitate de stat din America. Am fost acceptată la un program (am să spun în engleză) de Psychology/Undergraduate (Bachelor of Science)- sistem online. Am vrut Bachelor of Science deoarece este orientat programul către cercetare, către știința psihologiei. (…) Nu am cuvinte să îți spun ce înseamnă pentru mine acest lucru. Anul asta mi-am îndeplinit două mari visuri, acela de a termina liceul cu bacul luat, și să devin studentă la psihologie. Visele se îndeplinesc, nu întâmplător am scris și o carte despre asta. Iar îndeplinirea lor o percep a fi simplă. În cazul meu nu am luat ochii de pe ce îmi doream”, a scris Nadine pe pagina sa de socializare.

De altfel, Nadine s-a declarat foarte recunoscătoare sorții pentru oportunitatea de a studia psiholgia la nivel academic, chiar dacă începuturile i-au fost de amator. „Tu îți trăiești visul educațional? Ai învățat acele lucruri pe care ai dorit să le știi? Eu n-aș fi putut merge prin viață cu o stare de bine dacă nu mă apucam să aprofundez această pasiune a mea, psihologia – mintea și comportamentul uman/animal.  Te îmbrățișez”, le-a transmis Nadine celor care o urmăresc și pentru care a devenit un exemplu de ambiție.

Într-o lume în care predomină răutatea, Nadine a găsit înțelegere și apreciere, dar mai ales a reușit să le arate și altora că se poate „la orice vârstă”, căci știm cu toții că învățătura se încheie atunci când ne închidem „contul” cu viața.

Citește și: Nadine a urmat cinci ani de terapie pentru ca fiul ei să aibă parte de o copilărie fericită