În luna octombrie, „împreună dăm încredere și speranță anilor”

Pentru seniori este al doilea an în care își sărbătoresc ziua în pandemie, cea care a afectat viețiile întregii umanități

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, în parteneriat cu Cluburile de Seniori ale Direcțiilor Generale de Asistență și Protecție a Copilului – DGASPC din sectoarele Capitalei, alături de Serviciul de Asistență și Suport pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Arca” va desfășura pe tot parcursul lunii octombrie un amplu program de activități dedicate celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la data de 1 octombrie.

Astfel, seniorii bucureșteni vor putea să participe la activități care să le vină în sprijinul integrității în comunitate, unele dintre ele realizate prin intermediul artei, care este liantul nu doar dintre generații, ci mai ales dintre oameni.

Dintre activităţile Centrului de Zi pentru socializare și petrecere a timpului liber „Senior Expert” din sectorul 1 se numără Inaugurarea Centrului de zi „Bunicii Comunității”, ce va avea deschisderea oficialp miercuri, 30 septembrie 2021, începând cu ora 9.30. Activități de mișcare în aer liber, sub coordonarea Centrului de zi „Bunicii Comunității”, unde seniorii își pot menține forma fizică şi sănătatea prin particioarea la programe de mișcare şi activități în aer liber. Activitatea se va desfășura în Parcul Kiseleff, cu sprijinul unui instructor voluntar, în data de 7 octombrie 2021, începând cu ora 10.30. Punctul de întâlnire: statuia lui Hakim Omar Khayyam, în spatele Şcolii Generale nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu”.

„Ziua porților deschise” la Centrul de Zi de socializare și petrecere a timpului liber „Senior Expert” va avea loc pe 18 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, strada Ion Slătineanu nr. 16.

„Seniorii au fost si sunt cei mai afectați de această perioadă  grea, a pandemiei, cu care încă ne luptăm cu toții. Trebuie să le fim alături și atât cât ne permite situația, să le oferim momente frumoase, care să le bucure sufletul și să le confere acea încredere că instituțiile publice sunt alături de ei.  Pandemia de coronavirus a înrăutățit situația persoanelor vârstnice. Izolați, speriați, singuri, mereu ancorați în tot felul de nelămuriri și temeri, seniorii așteaptă cu disperare un semn de la noi, autoritățile locale, singurii în măsură să le oferim oferim soluții. Pentru ei, neliniștea și speranța merg mână în mână. De noi depinde cum înclinăm balanța. De noi depinde ca mâine pentru ei să nu fie o utopie, ci o certitudine. Mă bucur că, alături de colegii mei de la cluburile pentru seniori am reușit să conturăm programul de activități pentru luna octombrie, luna dedicată Seniorilor bucureșteni, pe parcursul căreia vom celebra în condiții de maximă siguranță Ziua Persoanelor Vârstnice”, a declarat Alexandra Dobre, Director General CSMB, într-un comunicat de presă al Centrului pentru Seniori.

Citește și: „Digitalizarea nu trebuie să lase pe nimeni în urmă!”. Primul program de educație digitală destinat vârstnicilor continuă