Deși ai putea spune că nu mai e chiar așa de mult timp până la alegerile locale, PNL încă nu are idee cine îi va fi candidat pentru Primăria Municipiului București. Ca să fim totalmente sinceri, nu ne-am fi gândit vreodată că un partid atât de mare precum PNL încă nu știe cu cine ar trebui să meargă spre Capitală, în cursa împotriva Gabrielei Firea.

Aflat miercuri seara la o emisiune de la Realitatea Plus, Ludovic Orban a făcut o serie de declarații privind celebra măsurare a candidatului pentru primărie. Întrebat dacă în această măsurătoare este inclus și Rareș Bogdan, Orban s-a eschivat, evitând să dea un răspuns concret:

”Candidatul îl vom decide după ce efectuăm cercetări sociologice, cantitative și calitative. Nu vă pot da un răspuns. Ultimul sondaj pe care l-am făcut la București a fost înainte de alegerile prezidențiale. Toate evenimentele au consecințe. Un sondaj de opinie care se publică nu e serios. Are un rol manipulatoriu. Noi măsurăm potențialii candidați ai PNL, dar și pe ceilalți competitori. Măsurăm pe cine considerăm noi că poate fi candidat.Câștigăm capitala! Avem cel mai bun candidat, cel mai bun program. Oferim bucureștenilor soluțiile pentru rezolvarea gravelor probleme.”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și: Guvernul își ia răspunderea pentru alegerile în două tururi

Astfel, ceea ce observăm este o lipsă de decizie și, de asemenea, lipsa unui candidat efectiv care să se „bată” cu Gabi Firea. Dacă cei de la PSD au știut mereu să se organizeze și să-și aleagă candidații din timp, pentru a avea timp să popularizeze în ochii electoratului acel candidat, iată că nu este și cazul celor de la PNL, care, cu câteva luni înainte de alegeri, încă măsoară potențiali candidați, sub pretextul alegerii în concordanță cu voința poporului. O strategie care s-ar putea să-i coste.

Cu toate astea, Ludovic Orban este încrezător că oricine va fi candidatul PNL la alegerile locale din București, va câștiga Primăria.

Citește și: Ciolacu a anunțat că azi e ziua cu moțiunea de cenzură

#News #Alegeri locale 2020