Marcel Ciolacu - PSD

Dacă se întreba cineva când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iată că astăzi, sau cel puțin așa se laudă Marcel Ciolacu. Cum temerea lui cea mai mare începe să prindă contur, și anume angajarea răspunderii guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. PSD a decis să pună în aplicare, până la urmă, ameninațarea din mânecă.

Citește și: Guvernul își ia răspunderea pentru alegerile în două tururi

„Niciunde în Europa, în acest moment, nu şi-a permis nicio putere să modifice legile electorale cu aşa de puţin timp înaintea alegerilor, indiferent de ce alegeri vorbim. În cazul de faţă vorbim de alegerile locale. Nimeni până acum în România în cei 30 de ani de democraţie consideraţi totuşi puţini ca şi democraţie nu şi-a permis cu un Guvern în funcţie de interesele proprii să vină cu modificări la legile electorale. Este cea mai gravă criză de abuz de putere. (…) Mâine vom depune moţiunea de cenzură şi la prânz vom face Biroul permanent reunit pentru programul de citire a moţiunii.”, a declarat miercuri Ciolacu. 

Astfel, acesta a declarat că din înfăptuirea moțiunii i-ar lipsi vreo 5-6 voturi și că va negocia pentru ca lipsa aceasta să nu mai existe.

„Vom vedea adevăratul recensământ după ziua de luni, când parlamentarii vor veni sau vor face solicitări de afiliere la Biroul permanent pentru a se lua de afiliere către un grup parlamentar. Sunt parlamentari cu care am stat de vorbă şi doresc să se afilieze grupului PSD. (…) Eu sunt optimist că această moţiune de cenzură va trece”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Pentru ca moțiunea să treacă, este nevoie de un număr de 233 de parlamentari. PSD deține în acest moment un număr de 198, în timp ce UDMR are 30.

Citește și: Kelemen Hunor visează alianțe după cum bate vântul

„În cazul angajării, singura posibilitate să nu intre în vigoare legea este dărâmarea guvernului şi asta se poate face prin moţiune de cenzură. Din punctul nostru de vedere, va fi o moţiune de cenzură şi vom vota moţiunea de cenzură în momentul când va fi dezbătută în Parlament şi votată”, a spus liderul UDMR. 

#News