ludovic orban
Ludovic Orban

Se pare că cei din PNL nu au glumit atunci când au spus că vor face tot ce le stă în putință pentru a facilita alegerile de primari în două tururi. Așa cum a promis, premierul Ludovic Orban a decis strategia pe care urmează să o ia, în ceea ce privește demersurile pe care ar trebui să le facă în acest sens. Așadar, premierul a declarat că își va asuma această răspundere, chiar dacă aceasta va duce la o moțiune de cenzură din partea celor de la PSD.

Reamintim că Marcel Ciolacu s-a declarat împotriva alegerilor locale 2020 în două tururi, acest fel de alegeri fiind, de altfel, neprielnic partidului său.

De asemenea, se poate zice că această asumare a lui Orban de a face demersuri pentru a organiza alegeri în două tururi ar putea avea reacții în lanț, după cum urmează: alegeri în două tururi, moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, iar într-un final, alegeri anticipate, cele din urmă fiind susținute de către PNL, după cum bine știm.

Astăzi, la orele 14:00, Ludovic Orban s-a întâlnit cu cei din PNL, luând în calcul toate problemele ce ar putea apărea pe parcurs, printre care și contestarea PSD la CCR a deciziei. Asta ar reprezenta cu adevărat o problemă, în condițiile în care este cunoscut faptul că majoritatea judecătorilor CCR sunt numiți de către PSD.

#News