legea bugetului 2020
Klaus Iohannis

Unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale acestor zile este cel al dublării alocațiilor și a ping-pong-ului dintre declarațiile Guvernului și cele ale Președintelui Iohannis. După ce acesta din urmă a promulgat legea dublării alocațiilor, o serie de declarații ale Guvernului Orban au încins opinia publică, punând la îndoială subiectul alocațiilor.

Iată ce declară președintele:

„Partea mea a fost de a analiza legea și de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Guvernul își dorește majorarea alocațiilor, însă problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care mărește alocațiile și sunt convins că guvernul va găsi soluția cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi soluțiile”, a spus Klaus Iohannis, în timpul unei declarații de presă.

„Vreau să subliniez o chestiune foarte importantă fiindcă am observat câteva interpretări neconforme – și eu, și Guvernul ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii”, a mai spus Iohannis.

Așadar, aceste declarații vin să aducă cele două opinii la un numitor comun.

#News