Un asteroid cu diametru de un kilometru se apropie de Pământ

Se așteaptă ca asteroidul să treacă la o distanță de aproximativ 2 milioane de kilometri de Pământ luni, 12 iunie, în jurul orei 21:00 ET.

Un asteroid de mărimea unui zgârie-nori va trece aproape de Pământ în această săptămână, dar nu va fi o amenințare reală pentru planeta noastră. Asteroidul este cunoscut sub numele de Asteroid 1994 XD , fiind fost descoperit în 1994 de către grupul Spacewatch de la Observatorul Kitt Peak din Arizona, potrivit stiripesurse.ro.

Se așteaptă ca asteroidul să treacă la o distanță de aproximativ 2 milioane de kilometri de Pământ luni, 12 iunie, în jurul orei 21:00 ET.

Din cauza dimensiunii asteroidului și a faptului că se apropie atât de mult de planeta noastră, NASA și alții îl consideră un asteroid potențial periculos, mai ales dacă se ia în considerare faptul că se estimează că asteroidul de mărimea unui zgârie-nori are un diametru cuprins între 1.214 și 2.723 de metri. Se estimează că asteroidul de mărimea unui zgârie-nori se deplasează cu aproximativ 77.301 kilometri pe oră, adică 38.032 mph. Pe baza unor simulări, asteroidul ar fi capabil să creeze un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade dacă ar lovi undeva și ar lăsa în urma sa un crater cu o lățime de 2,1 mile, relatează Techspot. Nu este nici prima dată când acest asteroid special se apropie de Pământ.

În 2046, astronomii se așteaptă ca un asteroid să treacă pe lângă Pământ, unul care are o șansă de 1 la 625 de a lovi planeta. Acel asteroid este mult mai mic decât asteroidul de mărimea unui zgârie-nori care se va întoarce săptămâna viitoare.

Doi tineri din Dolj, arestaţi preventiv pentru proxenetism şi trafic de minori