Accident de autocar în Australia, soldat cu 10 morți și 25 de răniți

Este cel mai grav accident din ultimii 30 de ani din Australia

Cel puțin 10 oameni au murit și 25 au fost răniți după un accident de autocar în Australia, potrivit digi24.ro. Autocarul care se întorcea, aproape de miezul nopții, de la o nuntă la o podgorie din regiunea viticolă Hunter, la nord de Sydney, s-a răsturnat într-un sens giratoriu, după un viraj.

Cel mai probabil nuntașii mergeau spre Singleton, unde urmau să se cazeze după petrecere

 Poliţia a precizat într-un comunicat că şoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a fost dus la spital sub escorta poliţiei pentru examinări şi analize. El a fost arestat și urmează să fie pus sub acuzare.  Numărul deceselor ar putea crește, potrivit poliției. 25 de pasageri au fost duși la spital, doi dintre ei fiind transportați cu avionul.

Poliția a comunicat că autocarul este răsturnat și că e posibil să fie încă oameni prinși sub el. O macara va fi adusă la fața locului pentru a ridica autocarul

.Potrivit poliției, în vehicul nu erau și copii. Acesta este al șaptelea cel mai grav accident rutier din istoria Australiei și cel mai grav din ultimii 30 de ani, potrivit presei locale.
Premierul australian Anthony Albanese a spus că este „atât de crud, atât de trist și atât de nedrept” ca o „zi fericită într-un loc frumos ca acesta să se încheie cu atâtea vieți pierdute”. „Oamenii au închiriat un autocar pentru nuntă ca oaspeții să fie în siguranță, iar asta este cu atât mai tragic”, a declarat el la o conferință de presă la Canberra.

Un asteroid cu diametru de un kilometru se apropie de Pământ