Un român jefuia familii pe stradă în Bologna îmbrăcat în Mickey Mouse

El ar fi jefuit părinții copiilor care doreau să se fotografieze alături de el.

Un român de 29 de ani a fost arestat în Bologna, în timp ce se afla alături de o femeie din România îmbrăcată în personajul Minnie Mouse, scrie presa italiană. Potrivit acuzațiilor, bărbatul se îmbrăca în Mickey Mouse pentru a jefui trecătorii, potrivit digi24.ro.

Românul s-ar fi îmbrăcat des în costumul cunoscutului persoanaj. El mergea pe străzile din centrul orașului Bologna, unde ar fi jefuit părinții copiilor care voiau să se fotografieze alături de el.

Bărbatul de 29 de ani din România era cunoscut poliției, potrivit ziarului Il Resto del Carlino. El a fost deja condamnat la 5 ani de închisoare pentru mai multe furturi și jafuri comise începând cu 2017 în centrul istoric al capitalei regiunii Emilia-Romagna. Bărbatul îmbrăcat în Mickey Mouse și se plimba pe străzile din oraș, atrăgând atenția copiilor. Familiile cu copii erau țintele preferate. El se apropia de copii oferindu-le baloane sau propunându-le să facă împreună o fotografie.

Odată ce atrăgea atenția copiilor și părinților, profita de ocazie și jefuia familia, apoi fugea rapid din zonă

. Potrivit anchetatorilor, românul ar fi folosit această tactică de mai multe ori în ultimii ani, inclusiv sâmbătă trecută. Ultima dată, o patrulă care se afla în zona Via Ugo Bassi l-a observat și l-a recunoscut, deși nu purta costumul de Mickey Mouse în acel moment. Alături de el se afla o persoană îmbrăcată în Minnie Mouse, despre care poliția crede că este un complice. În urma controlului, a ieșit la iveală trecutul lui, iar polițiștii l-au escortat la închisoarea Dozza.

Tânăr găsit mort pe o stradă din Hunedoara