Este vorba de o eroare de procedură produsă la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, nu la Rahova. Pentru a ne axa pe știrile amuzante și a ne descreți frunțile, am ales o greșeală (mai mult sau mai puțin umană).

Doi deținuți de la Jilava au fost eliberați, pentru a fi reîncarcerați mai târziu. Comentariile pe marginea subiectului au fost, bineînțeles, 100% politice. Este vorba de Liviu Dragnea? Ce face Liviu Dragnea? Și, mai ales, ce părere are Liviu Dragnea?

”Miercuri (…) Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate.

Sesizată în timp scurt, eroarea funcţionarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidenţă a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea şi reîncarcerarea celor două persoane.

În jurul orei 23.00, acestea au fost identificate şi conduse la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei”, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava transmis, joi, Agerpres.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus efectuarea de verificări. Și a ales să recunoască, să îndrepte și să analizeze ce anume a dus la încurcătura produsă.

Trecând într-un registru mai puțin amuzant, nu știu dacă ar trebui să se pună eticheta de ”eroare”. Nu în cazuri de eliberări. Nu ar trebui să se permită o greșeală, și nici lesne iertătoare nu este. Este lipsă de profesionalism și este un risc.

Este un posibil ”bilet de voie” mascat de o procedură ”eronată”. Se ridică din umeri și se bate moneda pe faptul că ”a greși e omenește”. Întrebarea rămîne alta: dacă respectivii deținuți ar fi comis un act care să încalce legea, cine ar fi luat asupra sa vina?

Citește și: Banca Transilvania e mai curioasă ca vecina de la etajul 2

#News